Menu

Unge løber tør for data

oktober 16, 2017 - Nyheder
Unge løber tør for data

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

Der var en gang, hvor det typisk var taletid unge mennesker løb tør for i deres mobilabonnementer. Sådan er det dog ikke længere, og taletid bliver generelt brugt mindre og mindre af den yngre generation, her det hele gigabytes der tæller. Instagram, Snapchat, Tinder, Facebook og mange andre app, der udover at sluge en masse tid og er blandt de syndere, når det kommer til at sluge data. De helt store syndere er dog naturligvis streamingtjenester som Spotify, Netflix, Viaplay osv.

Først unge så kommer kvinderne

Teleselskabet har sammen med analyseselskabet Wilke lavet en undersøgelse blandt danske mobilbrugere, og denne viser at 78% af alle unge danske teenagere oplever at løbe tør for data inden måneden er omme. Når husets teenagere er løbet tør, er det typisk kvinderne i huset, der er de næste der løber tør for data. Hvis man gerne vil undgå at løbe tør kan man naturligvis enten skifte telefon abonnement eller gøre mere for at spare på data.

Sådan sparer du på data

Som tidligere nævnt er det især streamingtjenesterne, der er de helt store syndere, og det koster da også omkring en gigabyte data at streame et enkelt eller to afsnit af en serie alt efter længde naturligvis. Både Netflix, Spotify og Viaplay tilbyder alle, at man kan downloade indhold i form af serier, film og musik og høre/se det offline, og dermed ikke bruge data på det.

Skal du eksempelvis pendle til skole eller uni, giver det selvsagt god mening, at du downloader indholdet til dine telefon eller tablet, når du er hjemme, hvor du helt sikkert har wifi. Det sparer dig for data, og samtidig er du ikke afhængig af at 4G dækningen er god nok til streaming.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *