Menu

Varemærker på sociale medier

august 24, 2018 - Facebook
Varemærker på sociale medier

Dette indlæg er et betalt indlæg - det indeholder betalte links.

De sociale medier har gjort det muligt for alle og enhver at anbefale eller fraråde et givent brand eller virksomhed. Der skal ikke meget mere end en håndfuld følgere til for at skabe ballade. En shitstorm eller hetz kan skade en virksomhed noget så frygteligt. Det handler derfor om at holde sig gode venner med offentlige personer, da det kan gå rigtig stærkt på de sociale kanaler.

Influencer marketing

Det ses oftere og oftere at virksomheder betaler influencers for at snakke godt om deres brand. Det kan enten være kolde kontanter eller gaver som f.eks. tøj. Det er så helt op til den enkelte semi-kendis, hvad de vil snakke om i deres blogpost, YouTube video eller Instagram opslag. Mange influencers får eksempelvis en trøje. Men i stedet for udelukkende at få én, så får de to. Den anden trøje er til influencerens følgere. Den kan de vinde i en konkurrence, hvor der er nogle opsatte krav som eksempelvis at skulle følge begge parter på de sociale medier.

Falske Facebooksider

Netop konkurrencer er i høj kurs hos den danske befolkning. Det bliver desværre udnyttet lidt for ofte af personer, der ikke altid har gode hensigter. I perioder skyller der Facebooksider ind over landet. Disse Facebooksider er ”fake-profiler”, der udgiver sig for at være den ægte vare.
Helt aktuelt har der for nylig været en sag med en dansk designvirksomhed, der fik krænket deres varemærke. Her var der nogle personer, der udlovede lamper på deres falske Facebookside, hvis man fulgte dem på Facebook. Siden lignede fuldstændig den originale og havde stort set også samme navn.
Her valgte den oprindelig virksomhed naturligvis at kontakte en advokat, der har speciale i varemærke i DK.

Sagen var ganske klar og de personer, der havde oprettet siden, fik den lukket ned igen. Årsagen til at det er interessant at oprette falske profiler er, at de kan sælges videre. Virksomheder finder Facebooksider med over 10.000 likes interessante grundet det store reklamegrundlag. Her har de en målgruppe, de kan vise reklamer til ganske billigt.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *